Aj pre vás sú kuracie prsia top mäsom na tanieri? Pre veľa ľudí to tak je a kuracie prsia sú v poslednej dobe neoddeliteľnou súčasťou našich hlavných jedál. Niekedy však naše recepty nevyjdú presne tak ako potrebujeme. Mnohokrát sa stáva, že naše pripravené menu z kuracích pŕs nezožalo takú slávu na akú sme boli pripravení. Zle pripravené kuracie mäso je pohromou. Kuracím prsiam sa často stáva, že ostanú suché a potom sa naši stravníci pri stole tešia koncu večere.
Ako a čo teda urobiť aby sme kuracie nezničili a boli šťavnaté a vláčne?
Mám pre vás pár rád a ak ich vyskúšate, určite sa budete tešiť veľkej obľube vašich pokrmov. Ak chcete kuracie prsia pripraviť na ďalší deň, namarinujte mäso už vopred. Ak chcete naozaj mäkké a rozpĺívajúce sa mäso na jazyku vložte kuracie rezne do osoleného a okoreneného mlieka na celú noc, alebo aspoň na dve hodiny. Zaručujem vám, že na ďalší deň bude vaše kuracie mäso výborné a je jedno či idete robiť obaľované rezne, soté so zeleninou alebo plnené kuracie rezne či dokonca rezne na prírodno. Ak ste však nestihli kura namarinovať v mlieku vopred a idete na rýchlo robiť niečo na obed či večeru, potom vám odporúčam jeden veľmi jednoduchý a rýchly recept, ktorý bude chutiť všetkým vašim hosťom či rodine.
Kuracie prsia narežte na rezne alebo väčšie pásiky, v miske si zmiešajte kyslú smotanu so soľou, korením a vegetou NATUR, poprípade dajte do marinády akékoľvek korenie, ktoré máte radi. Marinádu zamiešajte a kuracie psia do nej naložte. Do inej misky nasypte ovsené vločky, v ktorých budete mäso obaľovať. Mäso nemusí byť v marináde dlho, pretože smotanu na mäse chceme nechať a tak obaľovať v ovsených vločkách. Takto obalené rezne dáme na pečiaci papier a vložíme do rozohriatej rúry na 180 stupňov na približne 20 minút.
FOTO: © koss13 / Dollar Photo Club